23948sdkhjf

Solcellerne storproducerer hos SuperBrugsen i Haarby

For et år siden fik SuperBrugsen i Haarby installeret solceller på taget. Nu kan man høste det første udbytte af de stråler, solen har sendt. Det er endda gået så godt, at solcellerne har produceret flere kWh end forventet.
Hos SuperBrugsen i Haarby er man mere end tilfreds med det første år med solceller på taget.

- Vi har fået en god start, og resultatet er naturligvis også drevet af det gode danske sommervejr, siger uddeler Henrik Bak Larsen.

Produktionen kan butikkens kunder følge på en fladskærm, når de handler i butikken, og her kan man også se CO2-besparelsen.

Produktion var konservativt sat
I uge 41 sidste år var 286 solcellepaneler klar til at producere strøm til SuperBrugsen i Haarby, og man gjorde status over de første ni måneder i 2014.

- Det viste sig, at solcellerne havde produceret det forventede og mere til, fortæller Henrik Bak Larsen.

- Vi regnede med, at det ville producere 73.000 kWh om året, men det var konservativt sat – anlægget havde nemlig produceret 80.000 kWh, og det er bare på årets første ni måneder. Men det er jo kun godt, siger Henrik Bak Larsen.

Solcellerne vil med andre ord lande på en produktion mellem 85.000 og 90.000 kWh på et helt år.

Ønsker en grøn profil
Det er energiselskabet OK, som sidste år opsatte brugsens solcelleanlæg, og Henrik Bak Larsen har været fuldt tilfreds med anlægget.

- Solcellerne kommer nærmere til at dække 12-13 procent af strømforbruget frem for 10 procent, så jeg er meget tilfreds og kan med ro i maven fremlægge resultatet for bestyrelsen.

- Solcellerne styrker vores grønne profil, og samtidig er det en fornuftig investering. Som en del af den mere energivenlige vej, har vi også installeret LED-belysning i en stor del af butikken, og det har selvfølgelig betydet noget for selve strømforbruget, siger Henrik Bak Larsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08